Så hittar du Sveriges billigaste billån

I Sverige är det vanligt att låna pengar för att kunna finansiera ett bilköp. Med vilket billån är egentligen billigast? I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips när det kommer till billån.
 
Det allra vanligaste sättet att finansiera ett bilköp i Sverige är med ett billån utan säkerhet, ett så kallat privatlån. Med privatlån har du möjligheten att låna mellan 10.000 - 500.000 kronor utan säkerhet med en löptid mellan 1 - 15 år. Födelen med privatlån utan säkerhet är den låga räntan och att du inte behöver pantsätta någon egendom för lånet. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och ligger hos de flesta långivare i intervallet 3 - 24 %. 
 
För att få den bästa räntan är det viktigt att jämföra låneerbjudanden från ett flertal olika långivare. Varje gång du ansöker om ett privatlån kommer långivaren utföra en kreditupplysning hos UC för att bestämma din kreditvärdighet. När du tillfrågar ett flertal långivare kommer du därmed även samla på dig ett flertal kreditupplysningar, vilket påverkar din kreditvärdighet negativt. 
 
För att undvika för många kreditupplysningar hos UC kan det vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare. Låneförmedlaren kontaktar cirka 25 olika banker och kreditinstitut för att du ska få den bästa räntan. Den stora fördelen är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Att ansöka om lån via en låneförmedlare i Sverige är kostnadsfritt och du har alltid möjligehten att tacka nej till samtliga låneerbjudanden.